Noutăți

Cuplu și sex 17-04-2014 1166

Cum supraviețuim în primul an de căsnicie?

Cum supraviețuim în primul an de căsnicie?

Cu toții am auzit că este dificil de a supraviețui în primul an de căsătorie. Este într-adevăr așa, chiar dacă ați locuit împreună înainte de căsătorie, odată ce  v-ați căsătorit, este o responsabilitate profundă și complexă, care nu poate fi comparată. Însă totul se rezolvă cu dăruire și mai presus de toate, cu dragoste. Iată câteva sfaturi utile de la psihologul familial Daniela Ceban, despre cum să obțineți primul an de căsătorie plin de fericire și clipe de neuitat.

1111111miri-shutterstock

Faza "luna de miere"

Perioada de logodnă și nunta este încă palpitantă , deoarece este nouă și aventuroasă. A fost o călătorie incredibilă, mai ales atunci când mirii organizează nunta, ceremonia și la sfârșit pau parte de o lună de miere plină de romantism. Cu toate acestea, atunci când trece etapa lunii de miere și revine viața reală, pentru unele cupluri poate fi dificil de a face față vieții cotidiene, deoarece entuziasmul dispare. În loc să deveniți agitați și nervoși, unul dintre sfaturi, cu privire la modul de a supraviețui în primul an de căsătorie, este de a aștepta cu nerăbdare noile aventuri care o să vă însoțească pe tot parcursul vieții.

Banii "Lui" sau bani "Ei"

Aceasta este probabil, o problemă discutabilă dar existentă - conturi bancare separate, care pot provoca posesivitatea în relație. Care dintre soți este mai bine plătit, care bani pot fi folosiți pentru cheltuieli - acestea sunt doar câteva dintre problemele, care pot apărea. Finanțele sunt cele mai frecvente cauze de ceartă în căsătorie și divorț . Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este să combinați finanțele.

Respectul reciproc în timpul certurilor

Primul an de căsătorie este plin de pasiune, ceea ce înseamnă că există o mulțime de momente de dragoste și cele care duc la furie și frustrare. Este absolut normal! Deci, atunci când vă aflați în mijlocul unui conflict, încercați să respirați adânc și calm și liniștit să dați dovadă de respect pentru partenerul de viață. Veți fi surprinși cât de repede conflictul dispare, atunci când răspunzi cu iubire și respect .

Compromisul

Compromisul este o componentă cheie în toate aceste proble, iar baza sa este dragostea, pe care o aveți unul față de celălalt. În cele din urmă vreți să fiți fericiți pentru că vă pasă de persoana de alături . Prin urmare, vă obișnuiți să mergeți la compromisuri și relația va decurge fără momente, care pot să vă îndepărteze și mai mult.

Nu vă faceți griji cu privire la lucrurile mici

Ignorați lucrurile mici, pentru că pe termen lung nu este atât de esențial. Important este relația voastră, dragoste și respectul pentru persoana apropiată.

Iar pentru final putem să concluzionăm că viața de familie este uimitoare și în același timp o provocare. Nu vor fi întotdeauna suișuri, coborâșuri și compromisuri de-a lungul drumului , dar cu fiecare an experiența vă va consolida cuplul.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!