Noutăți

Ghidul Miresei 29-10-2019 1535

Cum alegi inelul de logodnă perfect pentru viitoarea ta soție?

Cum alegi inelul de logodnă perfect pentru viitoarea ta soție?

Atunci când vorbim despre cererea în căsătorie, cu siguranță unul dintre primele lucruri ce ne trece prin minte este inelul de logodnă. Ți-a creat și ție bătăi de cap alegerea acestuia ori încă stai la dubii și îți pare practic o misiune imposibilă? Adresăm de această dată întrebarea viitorilor miri.

...

Indiferent de cultură, inelul de logodnă este un simbol al iubirii depline și al angajamentului ferm pe care doi oameni îl iau atunci când hotărăsc să se căsătorească. El reprezintă dragostea împărtășită și începutul unei legături durabile. De aceea, este foarte important să fie dăruit la momentul potrivit și să fie bine ales. Trebuie să ții cont de mai mulți factori, atunci când alegi inelul de logodnă, printre care:

...

Metalul

În ceea ce privește metalul din care este făcut inelul, poți opta între aur și platină. Nu faci, însă alegerea la întâmplare. Aurul poate fi alb, galben, roz sau verde, în funcție de aliaj (cupru, argint, nichel, paladiu, zinc) și raportul dintre metalele folosite în combinație. Dacă vrei să-i oferi ceva clasic, atunci poți opta pentru aurul galben. În schimb, dacă te duci cu gândul la modern și inedit, optezi nu doar pentru aurul de altă culoare, ci alegi o bijuterie cu două sau trei culori diferite de aur. Atenție, însă! Ceea ce dă valoare într-adevăr unui inel din aur nu este culoarea metalului, ci puritatea lui, dată de raportul aur - alt metal din aliajul folosit. Puritatea se măsoară în karate. De reținut este că aurul de 24 de carate este 100% pur, cel de 18, are 75% puritate și cel de 14 carate este doar 58,3% pur. Toate aceste tipuri de puritate sunt bune pentru bijuterii.

...

...

Optezi pentru un diamant sau o altă piatră prețioasă?

Când vine vorba de superbele diamante, sunt patru lucruri esențiale la care trebuie să fii atent, ca să înțelegi de ce unele inele sunt mai scumpe și altele mai ieftine. Calitatea unui diamant este dată de: tăietură, culoare, claritate și carate.

...

Culoarea diamantelor este gradată de la D (incolore) până la Z (galben deschis). Adevăratele diamante și cele mai căutate sunt cele fără culoare, dar nuanțele pot fi o chestiune de gust, până la urmă, așa că dacă ei îi place albastrul, poți opta pentru un inel cu diamant albastru.

...

Până și inelele de logodnă transmit un mesaj, ia vezi iubitei tale care i s-ar potrivi:

Din cele mai vechi timpuri, pietrele prețioase și semiprețioase au fascinat prin frumusețea lor, dar și prin legendele construite în jurul lor. Ele sunt simboluri prin care poți transmite un mesaj persoanei căreia i le dăruiești.

Diamantul - este o piatră foarte greu de șlefuit și care, dacă este de calitate, strălucește mai puternic decât oricare altă nestemată. Dacă partenera ta este o femeie pozitivă, elegantă, fină și puternică, un inel de logodnă cu un diamant sau mai multe poate i s-ar potrivi.

Smaraldul - e una dintre pietrele prețioase care se adresează intelectului. Pentru o femeie creativă, cu talente artistice deosebite sau care este foarte inventivă, smaraldul este nestemata care i s-ar potrivi cel mai bine.

Safirul - culoarea electrizantă a safirului te poate duce cu gândul la putere și îndrăzneală, însă nu e chiar așa. El simbolizează dragostea pură și loialitatea. Se spune că atrage bunăstarea și prosperitatea.

Rubinul - dacă ai lângă tine o femeie pasională și foarte îndrăzneață, rubinul îi aduce fericirea și armonia. Este considerată o piatră care simbolizează curajul și naturalețea.

Ametistul - dacă vrei să-i oferi un inel de logodnă cu o piatră semiprețioasă, atunci trebuie să știi că ametistul este una dintre cele mai populare alegeri. Se spune că ajută la restabilirea echilibrului fizic și spiritual. Practic, are efectulunui calmant.

...

Nu ești gată să procuri inelul de logodnă, dacă:

Alegi inelul neinformat - Ca să eviți falsurile, asigură-te că locul din care iei inelul, indiferent că este online sau un magazin fizic este de încredere. Mai exact, că ți se va da un certificat de garanție și de calitate.

Nu cunoști gustul partenerei - Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face e să nu îți cunoști suficient de bine partenera și să-i oferi ceva ce nu îi place sau care nu o reprezintă. Fii atent la detalii, la personalitatea ei, la preferințele ei, pentru că nu îi iei un inel oarecare. Îi iei un inel care este un simbol al legăturii sentimentale profunde dintre tine și ea. Prin urmare, arată-i că o respecți și că o iubești și ia-i un inel potrivit gusturilor ei. Și ai de unde alege, nu te poți plânge!

Nu știi mărimea degetului ei - Mulți bărbați o dau în bară la capitolul acesta. Nu te număra printre ei. Degeaba ai luat inelul perfect dacă nu are mărimea potrivită. Evită penibilul situației în care tu te așezi în genunchi și îi ceri mâna, îi oferi splendidul inel și constați că îi e prea larg sau prea strâmt. Prin urmare, ori iei un inel de la ea,

dar trebuie să fii atent cum faci asta, ca să nu strici surpriza, ori roagă un prieten să facă asta, dacă tu nu te prea pricepi la „sustrageri”. Ai grijă ca inelul să fie unul dintre acelea pe care ea nu îl prea poartă, ca să nu observe lipsa lui, și încearcă să iei unul pe care l-ai văzut pe degetul ei inelar, nu pe arătător sau mijlociu. Altfel, riști să-i dăruiești un inel mai larg, pentru că degetele nu au aceeași grosime. Du-l la bijutier și cere-i să-l măsoare. Așa, sigur nu vei da greș în ceea ce privește mărimea.

Te grăbești și iei ce-ți sare în ochi prima dată - Graba strică treaba. De ce să te repezi la primul inel frumos pe care l-ai văzut și după aia să-ți pară rău că nu ai ales ceva mai bun? Acordă-ți timp să faci o mică documentare în privința asta. Testează piața, vezi ce modele ai la dispoziție, cât costă și nu uita nicio clipă că îl iei în primul rând pentru ea.

...

Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, dar în primul rând ascultăți inima, căci astfel cu siguranță nu dai greș, iar iubita ta se va simți prințesă, atunci când îi pui inelul de logodnă pe deget. Iar dacă dorești să faci o cerere în căsătorie cu totul specială, atunci poți apela la specialiștii in domeniu: Sînchetru Olga, Alina Ciobanu, Cristina Postolachi, agenția „Glori Star”, compania „Event Republic”  Îi poți găsi cu mare ușurință pe paginile de socializare. Suntem siguri că o să te ajute să creezi un moment de poveste.

 

 

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!