Noutăți

Curiozități 21-02-2020 1165

Codul bunelor maniere la nuntă

Codul bunelor maniere la nuntă

Nunta reprezintă o ceremonie festivă și cât de straniu nu ar părea chiar și la asemenea evenimente există o serie de reguli nescrise, care fac parte din codul bunelor maniere. Pe lângă faptul că vestimentația trebuie să fie corespunzătoare ceremoniei – lucrul deja cunoscut de toți, vă prezentăm și alte detalii de care ar trebui să țineți cont, dacă sunteți invitați la o nuntă.

... ...

Răspunsul la invitație

În momentul în care primiți invitația la o nuntă fiți sincer cu mirii. Confirmați că mergeți doar dacă sunteți siguri că puteți să îi onorați cu prezența. Orice invitat confirmat care nu îi onorează cu prezența este o cheltuială în plus. Este adevărat că pot exista situații de urgență ce nu pot fi evitate - toată lumea le înțelege, dar și în acest caz este recomandat să anunțați. 

... ...

Ținuta la cununia civilă 

Codul bunelor maniere spune astfel: ținuta este elegantă, sobră. Atât mireasa cât și celelalte doamne nu vor purta rochii strălucitoare sau cu ștrasuri. Mirele și domnii vor purta costume elegante, dar nu frac sau smoching, care sunt considerate a fi ținute mult prea sofisticate pentru un eveniment de așa tip. Această regulă se aplică atunci când cununia civilă este separată de cea religioasă și petrecere. 

... ...

... ...

Ținuta la cununia religioasă și petrecere

În cazul dat sunt perfecte ținutele festive chiar și cele chic sau glam. O regulă pe care doamnele trebuie să o respecte este următoarea: culoarea albă este destinată doar miresei. Deci, este necesar să evitați ținutele de această culoare. Poate să existe situația în care mireasa alege ca ținuta domnișoarelor de onoare să fie în nuanțe pastelate, deschise însă toate celelalte invitate începând cu nașa trebuie să evite culorile deschise care pot fi ușor confundate cu albul, rozul sau ivory-ul din rochia miresei. 

... ...

... ...

Respectarea orei de începere a evenimentului

Nu veniți prea devreme la petrecere, dar nici nu întârziați, fiindcă este un gest care denotă lipsă de respect față de gazda evenimentului. Totodată, se știe prea bine că mirii deschid petrecere prin dansul, lor aproximativ după o oră jumătate de la ora scrisă pe invitație. Cu cât întârziați mai mult cu atât le stricați planurile sau pierdeți momente frumoase. În cazul în care cunoașteți prealabil că nu veți putea ajunge la timp, ar fi frumos să anunțați mirii cu o zi înainte de eveniment.

...

Nu postați poze cu mirii, fără permisiunea lor

Tehnologia este tot mai prezentă în viața noastră și dorim să împărtășim toate momentele frumoase cu prietenii noștri virtuali instant. Din nou, codul bunelor maniere ne spune că e indicat să cerem permisiunea  mirilor să postăm poze cu ei sau cu momente din nunta lor.  Este vorba de intimitatea lor.

...

Echilibru între timpul petrecut în sală și cel petrecut la terasă

Cum majoritatea nunților se organizează în sezonul cald și cum nu mai este voie să se fumeze în spații închise, mulți dintre invitați petrec majoritatea timpului afară sau pe terasa amenajată. Nu este nimic greșit să petreceți timp și în afara săli, însă este lipsă de respect că peste 50% din timp să îl petreceți la terasă. Nu uitați, ați venit la un eveniment unde oamenii sunt cei care îl fac memorabil prin prezența lor alături de miri. Mai mult decât atât, stând afară puteți rata cele mai frumoase momente.

... ...

Dedicațiile și cererea unor melodii 

Se știe că de la o anumită oră toată lumea este bine dispusă și tentația dedicațiilor sau cererea de melodii este tot mai mare, însă ar fi de dorit să vorbiți cu mirii înainte - este evenimentul lor și chiar dacă știți că la alte petreceri v-ați distrat pe o anumită melodie, poate că acum nu este momentul. 

...

Cam astea sunt normele de etică, de care ar fi frumos să țineți cont atunci când mergeți la o nuntă. Sperăm că informația vă va fi utilă și vă dorim multe nunți pline de veselie!

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!