Noutăți

Povești adevărate 08-06-2018 3790

“Am avut o nuntă atât de relaxantă și veselă, încât aș face în fiecare an câte una." Interviu cu Nika Porubin-Schimbător

“Am avut o nuntă atât de relaxantă și veselă, încât aș face în fiecare an câte una." Interviu cu Nika Porubin-Schimbător

“Am avut o nuntă atât de relaxantă și veselă, încât aș face în fiecare an câte o una. Până încap în rochia de mireasă.” Nika Porubin ne poveștește despre cum, în doi cu iubitul ei, și-au planificat singuri nunta la care visau.

... 1. Cum te-a cerut în căsătorie iubitul tău, Alexandru?

M-a cerut de ziua lui, pe 18 mai 2016. Eu eram în spital, după o operație – nimic grav, dar cu un pic de anestezie în corp și tare confuză. Eram ambii emoționați, toată familia era în jurul meu, iar eu simțeam emoții amestecate cu durere. Dar a fost un moment foarte sensibil.

... 2. Ce ați început să planificați imediat după logodnă?

Cum să-mi apăr teza de licență! Un an am fost logodiți și nu am făcut prea multe planuri. Primul lucru a fost să ne alegem nașii. Urma să fie botezul celui mai mic copil al lor în Italia, unde ei trăiesc, și am fost invitați. Pe parcurs, a venit propunerea să ne cununăm acolo. Am fost foarte dezorientată, pentru că nu aveam nici inele, nici rochie, de abia strângeam bani pentru bilete, pentru cheltuielile de acolo și aveam doar două luni la dispoziție. Până la urmă, părinții și rudele ne-au ajutat și noi am zburat încolo.

...

... 3. Cum a fost cununia?

Cununia am făcut-o pe 21 mai 2017 – la un an după logodnă -  într-o biserică ortodoxă din Bologna. În timpul cununiei mi s-a făcut rău, de la emoții sau tămâie, nu știu exact, și a trebuit să mă așez. Cred că am fost unica mireasă care s-a cununat, stând pe scaun. Și eram și răcită. Dar a fost frumos – din rudele mele am luat-o pe bunica.

... 4. Cum ați început planificarea nunții?

Pe drumul de întoarcere am stabilit din start că nu vrem nuntă tradițională, vrem una cu regulile noastre și pe propria cheltuială, fără dezbrăcatul miresei sau răcituri pe masă. Meniul era pe seama mea, iar pe seama iubitului meu – localul. Până la urmă, fiindcă e deja tradiție să facem ceva în mai, am zis să facem și nunta pe 22 mai 2018. N-am vrut să amânăm mult ca să nu pierdem ritmul, dorința de sărbătoare. Urma să facem cununia civilă și o mică sărbătoare pentru cei mai apropiați. Am ales localul, eu făceam meniul, ne-am mai ciondănit la alegerea felurilor de mâncare. Am decis să-mi iau aceeași rochie de la cununie, pe care eu o iubesc și în care mă simt foarte bine, fără decorații în plus. Mi-am ales pantofi metalici, buchetul l-am făcut cu mirele și cavalerul de onoare, din gipsofile și trandafiri. Mirele meu a fost încălțat în adidași și îmbrăcat cu o simplă cămașă albă, așa cum îi place lui și îi e comod.

Am ales tot noi decorația pentru tort – două chitări electrice, pentru că eu și Sașa am făcut cunoștință într-un local unde se asculta rock și metal. Părinții își făceau griji, dar până la urmă au înțeles că totul va fi ok, iar noi am ales o sală anume pentru banchete mici dintr-un restaurant plăcut și spațios - SALAT

...

... 5. Cum ai ales restaurantul pentru nunta ta?

De obicei, ca să faci o nuntă la noi, trebuie sau să aduni bani, să iei credit, să te duci peste hotare, sau să te ajute părinții. Noi am vrut să facem totul spontan, din venitul nostru, așa că am găsit un local recomandat de un cumătru. Știam deja localul, meniul și atmosfera, și am avut și reducere de 10%. Ne-a costat chiar mai puțin decât credeam – în total, am cheltuit pe toată nunta în jur de 10-11 mii de lei.

... 6. Cum a fost ziua nunții în sine?

Meniul a fost perfect, muzica aleasă de noi – de la rock classic: Led Zeppelin, Pink Floyd, la Zdob și Zdub și Verka Serdiuchka. Părinții au fost foarte ok cu asta. Am tot dansat pe Zdob și Zdub, am pus muzică folclorică, și a fost foarte vesel. Am reușit să ne distrăm pe cinste și să ne epuizăm până pe la 11-12, când am plecat deja spre casă.

Mâncarea a fost lejeră, cu legume coapte și pane, fructe proaspete, carne la grătar, fructe de mare, așa cum ne place nouă. 

... 7. A fost nunta ta așa cum ți-ai dorit-o?

Eu nu m-am gândit niciodată la asta prea serios. Tot ce simțeam e că eu vreau s-o organizez, nu părinții sau altcineva. Poate sună egoist, dar nu am vrut să depind de nimeni, să fie bucatele pe care alții le vor. Le-am zis părinților: eu vreau ca voi să veniți și să vă distrați, fără stres, fără preocupări în plus.

...

... 8. Care au fost cele mai vesele și emoționate momente?

Când ne uităm acum în poze și ne vedem cum dansam și ce fețe aveam. La Starea Civilă, domnișoara care ne-a făcut cununia civilă vorbea atât de frumos, încât mi-au dat lacrimile de emoție. A fost un moment foarte sufletist, cu o muzică foarte frumoasă.

... 9. Care a fost cel mai stresant moment?

În dimineața nunții trebuia să mă duc la coafură și machiaj. Din păcate, pe fata respectivă au chemat-o spontan la muncă și ea m-a chemat acolo. La 14:00 trebuia să fiu la Starea Civilă, iar la 11:30 abia machiajul trebuia să-l fac. Am stat până la 1 în fața oficiului ei, după care m-a machiat rapid. Eu nu am vrut machiaj proeminent, cu gene false, straturi de fond de ten, sub care să nu mă recunoască nimeni. Am avut un machiaj lejer, simplu, ca să arăt așa cum sunt eu. La jumătate la 2 am ajuns acasă abia, rapid m-am îmbrăcat și m-am pornit spre Starea Civilă.

...

... 10. Ce sfaturi sau recomandări au pentru viitoarele mirese?

La noi miresele sunt foarte diferite: unele au idei așa ca mine – să facă o nuntă pentru ele, nu pentru fudulie, unde să se simtă confortabil, fără să vină orice rudă pe care n-o știe și s-o înțepe pe obraz cu musteața. Eu le doresc să-și facă nunta așa cum vor. Să-și ia o rochie mai largă, comodă. Să nu fie nunta motiv de stres sau de strânsul banilor, ci o sărbătoare.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!