Noutăți

Ghidul Miresei 01-08-2019 761

A doua căsnicie - întrebările frecvente care ne frământă la organizarea nunții

A doua căsnicie - întrebările frecvente care ne frământă la organizarea nunții

Dacă nu este prima ta căsnicie, probabil că te frământă sute de întrebări... Ce poți repeta? Ce trebuie să faci diferit? Ce trebuie să evitați cu orice preț? 

Fie că este prima ta căsătorie și a doua a partenerului/ partenerei tale sau vice versa, sau fie că ambii ați mai fost căsătoriți, sunt câteva detalii de care este bine să țineți cont. 

... Este Ok să avem o nuntă mare?

Este relativ... Dancă ambii ați avut anterior petreceri mari, mai puțin de 5 ani în urmă, poate că nu ar fi foarte protrivit să aveți și acum o nuntă mare. Însă, dacă este prima nuntă a unuia dintre voi, atunci ar fi Ok. Până la urmă, decideți voi cât de mate sau formală va fi nunta voastră. Un lucru la care trebuie să acordați atenție specială este dacă aveți sau nu vor copii din căsniciile anteerioare. Dacă organizați o nuntă numeroasă, atunci ei s-ar putea simți incomod.

... Putem avea ceremonia religioasă? 

Aceasta rămâne o decizie pe care să o luați în doi și cu persoana care vă cunună. Fiecare religie are regulile sale când vine vorba de a doua căsnicie, iar unele nu permit astfel de ceremonii. 

... Poate mireasa purta rochie albă? 

Desigur! Este ziua nunții sale și dacă mireasa vrea să poarte alb atunci să poarte, ea ar trebui să poarte orice ăși dorește.

... Putem avea petrecerile burlăciței și a burlacului? 

Aici este puțin mai delicat. Dacă este prima nuntă, atunci da, iar dacă este a doua căsnicie - s-ar putea să vă mai gândiți... mai ales pentru că ați trecut deja prin această ”tradiție”, care își are farmecul pentru prima căsnicie. Totodată, vedeți de ce părere sunt prietenii voștri... dacă toată lumea vrea să faceți o astfel de petrecere - de ce nu?

... Ar trebui să ne invităm foștii parteneri sau partenere? 

Per general, este recomand să nu îi invitați, cu excepția cazurilor în care ați rămas prieteni apropiați. În cazul trist când fostul soț / soție a decedat, ar fi un gent frumos să îi invitați membrii familiei, deși fiți înțelegători dacă aceștia vor alege să nu vină. 

... Nu mai avem nevoie de lucruri pentru gospodărie... 

Multe cupluri nu mai au nevoie de obiecte de bucătărie sau gospodărie... și ar prefera să primească bani în schimb. Totuși, este un moment delicat și cel mai bun mod de a răspândi acest mesaj ar fi ”de la gură la gură”.

... Sunt tradiții pe care să le omitem? 

Aceasta iarăși depinde de voi. Unele tradiții pot fi foarte importante pentru voi, cum ar fi primul dans sau toasturile, iar altele v-ar putea părea banale. Includeți tradițiile care au o semnificație pentru voi și lăsați-le pe restul la o parte.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!