Noutăți

Povești adevărate 15-04-2019 1571

„Tot mai mulți tineri la care cântăm la nuntă vin în țară doar pentru acest eveniment, apoi pleacă iar în lumea mare.” Interviu cu interpreta Luciana Spînu

„Tot mai mulți tineri la care cântăm la nuntă vin în țară doar pentru acest eveniment, apoi pleacă iar în lumea mare.” Interviu cu interpreta Luciana Spînu

Muzica de nuntă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale sărbătorii, de care viitorii miri trebuie să se ocupe îndeaproape.

Iar una din cele mai apreciate artiste din domeniu, Luciana Spînu, care alături de formația Bisonoric aduce chef și voie bună la orice eveniment, ne-a mărturisit cum s-a apucat ea de cântat la evenimente, care e cea mai mare fericire a unui artist, dar și ce ar schimba la nunțile noastre. 

1. De ce ați ales industria nunților?

Am ales această industrie pentru că, încet-încet, pasiunea și vocația mea de a cânta a devenit și meserie. Ador la nebunie ceea ce fac. Publicul nu este doar în sala de concert, ci și în sălile de evenimente private.

...

2. Cum a fost primul eveniment la care ați participat în calitate de artist?

Eram o copilă de 10 ani când am participat prima dată la o nuntă în calitate de mică interpretă, alături de tatăl meu. Am fost o mică vedetă, lumea mi-a adus laude și aplauze și de acolo a pornit totul. Am ajuns să fiu interpretă în diferite formații, la moment am deja echipa mea de lăutari, iar atunci când merg să fac program în calitate de artist, este o onoare și o deosebită plăcere. Pentru un artist este foarte important când are reacții pozitive din partea celor din jur.

3. Ce tendințe observați în ultimul timp în această industrie?

Cu regret, observăm că tot mai mulți tineri la care le cântăm la nuntă vin în țară doar pentru acest eveniment, apoi pleacă iar în lumea mare. Ce ține propriu-zis de evenimente, observăm că se micșorează din ce în ce numărul de tradiții și obiceiuri, tot mai multă lume tinde spre modernizarea nunților, ceea ce nu este deloc rău. Împreună cu echipa încercăm să promovăm și să păstrăm frumosul farmec din trecut, cu muzică de calitate și, desigur, cu tradiții și momente frumoase, adaptate evenimentului.

...

4. Cum alegem un artist/band/orchestră pentru evenimentul nostru?

Alegem echipa după preferințele muzicale, în funcție de publicul care va fi la eveniment, cum îți dorești acel eveniment și în ce stil să fie. Sunt mai multe repere de alegere, poate fi o alegere și în funcție de preț, de ce nu. Dar neapărat se ține cont de vocea și calitatea melodiilor aduse de către artist și de felul lui de a fi cu cei prezenți.

5. Cum combinați diferite gusturi muzicale și stiluri?

Eu obișnuiesc să fiu foarte flexibilă. Mai ales la evenimente private, se cântă în funcție de ceea ce solicită publicul și la ce fel de muzică reacționează mai bine. Nu se acceptă abordarea unui singur stil - atâta timp cât avem lume și gusturi diferite de care trebuie să ținem cont, încercăm să trecem prin toate, ca să rămână toată lumea mulțumită.

6. Care e cea mai mare satisfacție pentru un artist care cântă la nunți?

...

Eu zic că cea mai mare satisfacție a unui artist este bucuria și mulțumirea pe care o lasă în ochii celor prezenți și, desigur, satisfacția este și mai mare atunci când ai parte de interacțiuni pozitive și frumoase din partea oaspeților, pentru că o apreciere din partea lor este cea mai mare plăcere pentru un artist.

7. Care e cel mai dificil aspect și ce ați schimba în industria nunților de la noi?

Cea mai dificilă cred că este prima etapă a unui eveniment, atunci când are loc procesul de cunoaștere și de adaptare unii cu alții. E nevoie să ai cuvintele la tine și să fii credibil și ascultat.

Aș schimba probabil ritualul de „masa mare” un pic diferit, iar dacă ar fi posibil, și orele în care se desfășoară un eveniment, pentru că programul nocturn de muncă, mâncare, somn dezechilibrat își vor spune cuvântul pe viitor. Mi- ar plăcea să înceapă evenimentul la ora 12 sau 13, să se finiseze seara la 21-22, ca să avem și noi parte de un regim sănătos de viață.

8. Ce alte planuri de viitor aveți, ce proiecte?

Am foarte multe scopuri și dorințe, dar la moment se lucrează la proiectul meu solo de muzică ușoară, producător Dorin Ieșeanu, dar și la proiectul de muzică populară, producător Oleg Volontir.

...

Lansez un videoclip de muzică ușoara la piesa „Mama”, vor urma și alte frumoase melodii, însoțite și de videoclip, dar vor apărea și piese de muzică populară cu faimoasa orchestră „Lăutarii”.

Mă rog de sănătate ca să le pot îndeplini pe toate.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!