Блог

интересное 04-08-2016 645

Care este vârsta ideală pentru a te căsători ca să eviți riscurile divorțului

Care este vârsta ideală pentru a te căsători ca să eviți riscurile divorțului

Primești de cele mai dese ori întrebarea când te căsătorești și simți o presiune din partea apropiaților? Află care e vârsta cea mai potrivită pentru măritiș, dar ascultă-ți inima!

 

2784471

Foto: Cereri în căsătorie "Cristina Postolachi"

 

Potrivit unui studiu american, nu este recomandat să te căsătorești nici prea devreme ... nici foarte târziu. Sociologul de la Universitatea din Utah, Nicholas H. Wolfinger afirmă că cei care se căsătoresc la vârsta de 28-32 de ani au șanse mai puține să divorțeze, însă dacă aștepți să treci de 30 pentru ca să te căsătorești, șansele divorțului cresc.

 

Dragostea nu are vârstă, dar căsătoria, potrivit acestui studiu, își are construită vârsta ideală.  Așadar, ea cochetează cu vârsta de 31 de ani.  Studiul, conform graficului, mai arată că acest interval de vârstă este potrivit pentru o căsătorie, dacă vrei să reduci riscul de divorț în primii cinci ani de la căsătorie.

 

Capture-decran-2015-07-22-a-15

 Image Credit: Family Studies

 

 Dacă te căsătorești după 32 de ani, atunci, cu fiece an, șansele de a divorța cresc cu 5 %.

 

stats1

Sansele divortului: Family Studies

 

Wolfinger nu explică clar de ce asta se întâmplă, însă presupune apariția unui motiv – „efectul selecției”. Prin graficul prezentat el vede un model al căsătoriilor în forma literei U. Aceasta rezultă că în partea stângă a graficului se aflau persoanele care s-au căsătorit în adolescență, devreme. În partea dreaptă, la celălalt capăt al graficului în formă de U, se aflau cei căsătoriți la vârsta senioratului. Și cei din prima categorie, dar și cei din a doua, prezentau un risc ridicat de divorț. Partea de jos a graficului reprezintă perioada de 28-32 de ani, care înseamnă cel mai scăzut risc. 

 

Studiul îl puteți citi aici: Family Studies.

 

Altă alternativă: puteți să nu dați cifrelor crezare :D  și să vă alegeți voi vârsta ideală,  care va contribui la un mariaj fericit și de succes, să vă organizați voi viața de cuplu asa cum v-o doriți, ca în filme, de exemplu.

 

Cel mai important atunci cand vrei să te căsătorești nu este vârsta, ci să fii într-o relați în care să te simți bine, să ai încredere în partenerul tău și să vă iubiți!

 

Căsătorie fericită până la adânci bătrâneți!

 

images_stories_cuplu-mare_650_800_90

 

Sursa: www.diez.md

Family Studies

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!